ONTWERPEN VOOR
DE OUDERENZORG

Gratis whitepaper

Download de whitepaper of vraag een demo aan

Inzicht in de problemen van het ouder worden, zowel met als zonder dementie, is van vitaal belang om ouderen te helpen zich prettig te voelen op hun oude dag. Tarkett heeft een onderzoek uitgevoerd om de impact van design op het welzijn van ouderen te onderzoeken en beter te begrijpen. De resultaten van deze studie zijn gepubliceerd in een whitepaper dat u op deze pagina kunt downloaden.

EVALUEREN VAN GEBRUIKERSBEHOEFTEN 

Ouder worden brengt veel uitdagingen met zich mee die gevolgen hebben voor de bewoners van zorgcentra, in het bijzonder voor mensen met dementie. Ouder worden heeft invloed op het gezichtsvermogen, het gehoor en de mobiliteit. Het behoud van waardigheid en onafhankelijkheid, het waarborgen van de veiligheid en het vergroten van het vertrouwen, het stimuleren van cognitieve functies en het bevorderen van de hygiëne zijn belangrijke factoren waarmee rekening moet worden gehouden voor het welzijn van de bewoners, maar ook voor het personeel en de gezinnen die hun familieleden bezoeken. Voor alle details kunt u de whitepaper downloaden.

ouderen 2-2

VORMGEVEN AAN DE FYSIEKE OMGEVING

Architecten en ontwerpers kunnen een interieur van een zorgcentrum ontwerpen dat voldoet aan de behoeften van bewoners. Ze houden rekening met verschillende aspecten, zoals de locatie van het zorgcentrum en de interactie met de omringende gemeenschap waardoor bewoners zich thuis voelen, de mobiliteit in de ruimte of de rol van licht en kleur. Samen vormen deze elementen van zorgcentra een betere leefomgeving voor ouderen. Voor alle details kunt u de whitepaper downloaden.

Ouderzorg.4

HET DAGELIJKSE LEVEN VERRIJKEN

Eén van de belangrijkste uitdagingen voor het personeel van zorgcentra is het vinden van een manier om het dagelijkse leven van de bewoners te verrijken. Er zijn verschillende zaken die ervoor zorgen dat bewoners zich prettig voelen in een ruimte. Dit zijn onder andere de inrichting van het gebouw, het meubilair en de decoratie. Bovendien mag de kracht van stimulering door sociale interactie en activiteiten niet worden onderschat, noch het belang van contact met de buitenwereld. Voor meer details kunt u de whitepaper downloaden.

ouderen 3jpg-5

Om ervoor te zorgen dat u zo goed mogelijk kunt ontwerpen voor ouderen met of zonder dementie, maken we gebruik van VR-EP (Virtual Reality Empathy Platform) - een instrument dat wordt onderschreven door toonaangevende deskundigen op het gebied van dementie.

Vraag een VR-EP (Virtual Reality Empathy Platform) demo aan

Klik op de onderstaande knop om meer te weten te komen over VR-EP en om een demonstratie aan te vragen.