Anchor 1

Meld hier uw installatieafval en gebruikte vloeren aan voor recycling

We zijn ontzettend dankbaar met u als onze ReStart®-partner om samen te werken aan een duurzamere toekomst, waarbij we minder nieuwe grondstoffen ontginnen, we de afvalberg verkleinen en we minder CO2 uitstoten. Via ons invulformulier kunt u uw gegevens invullen, zodat we spoedig uw snijafval en gebruikte vloeren kunnen terugnemen. Na de terugname gebruiken we de vloeren om te recyclen tot nieuwe vloeren 

Anchor 3

Dankzij onze ReStart®-partners recyclen we oude vloeren

Anchor 7

Waar anderen afval zien, zien wij kansen. Daarom verzamelen en recyclen we samen met onze klanten vloeren via ons ReStart®-programma. Tarkett heeft in ef jaar het equivalent van elf Eiffeltorens (115.000 ton) aan vloeren ingezameld voor het ReStart®-programma in acht recyclingcentra in Europa, Noord-Amerika en Brazilië. In 2021 maakten gerecyclede materialen vijftien procent uit van de grondstoffen van Tarkett (147.000 ton). Het doel is om tegen 2030 30 procent te bereiken.

Als we bij Tarkett zeggen dat we recyclen, blijft het niet bij woorden.

Anchor 10
Anchor 3

Waarom recyclen?

Anchor 5

Verminder uw impact

De bouwsector kan een belangrijke bijdrage leveren tot natuurbehoud en de gevolgen voor het klimaat beperken, aangezien deze sector verantwoordelijk is voor ongeveer 40% van de mondiale broeikasgasemissies en 60-70% van het totale afval. Bij het recyclen van afval stoten we minder CO2 uit dan wanneer we nieuwe materialen ontginnen en omzetten. Het is een duurzaam alternatief voor stortplaatsen en verbranding.

Anchor 6

Behoud onze natuurlijke grondstoffen

Onderzoek toont aan dat de mensheid in minder dan acht maanden het aardse budget voor dat jaar al heeft opgebruikt. Voor sommige landen is dit zelfs al na een tweetal maanden. Afval recyclen tot waardevolle nieuwe materialen legt minder druk op de natuurlijke grondstoffen van de aarde.

Anchor 5

Bereik hogere duurzaamheidsnormen

Samen met ons hoge gebruik van gerecyclede materialen kunnen onze terugname- en recycling initiatieven via ReStart® u helpen om hogere duurzaamheidsnormen te bereiken en certificeringen voor duurzame bouwlabels, zoals LEED, WELL en BREEAM, te verkrijgen.

Anchor 10
Anchor 11

We delen graag ervaringen van onze klanten

Anchor 10