Skip to content

Ontdek onze Circular Selection vloeren: 

Bent u op zoek naar nieuwe vloeren voor uw bedrijf of (bouw)project? Dan is het belangrijk om te kijken naar producten die niet alleen mooi en functioneel zijn, maar ook duurzaam en circulair. Bij Tarkett begrijpen we dit als geen ander en ontwikkelden daarom onze Circular Selection.

Duurzaamheid en design in één

Een vloer die mooi, functioneel én duurzaam is? De Circular Selection maakt van die uitdaging een oplossing. Het bevat circulaire PVC-, tapijt- en linoleumcollecties, die na het einde van hun levensduur volledig te recyclen zijn tot nieuwe vloeren. U kunt kiezen uit 300+ designs. Denk aan uni kleuren, houtlook, betonlook, marmerlook en organische vormen.

Door te kiezen voor circulaire vloeren, maakt u een bewuste stap in de weg naar een CO2-neutrale toekomst en vermindert u uw impact op het milieu. Laten we samen de weg naar duurzaamheid inslaan!

Onze circulaire vloeren benadrukken de principes achter onze overstap naar een circulaire economie:

  • Vloerdesigns zonder afval en vervuiling.
  • Eindeloos recyclebaar door hergebruik van producten en materialen.
  • Goed voor mens en planeet door regeneratie van natuurlijke systemen.

 

Wilt u onze circulaire PVC-, tapijt- en linoleumcollecties ontdekken? U kunt kiezen uit 300+ designs. Denk aan uni kleuren, houtlook, betonlook, marmerlook en organische vormen.

Eindeloos recyclebare vloeren: hoe werkt dat?

Continue recycling van producten en materialen is de kern van onze Circular Selection. Met dank aan het ReStart®-programma kunnen we gebruikte vloerbedekkingen en installatieafval probleemloos inzamelen en recyclen in (op het moment van schrijven) 16 Europese landen.

Het afval wordt gesorteerd en vervolgens naar één van onze acht recyclinglocaties gestuurd. Daar wordt het omgezet in hoogwaardige grondstoffen die gelijk zijn aan nieuwe Tarkett-vloeren wat betreft kwaliteit en duurzaamheid. In Nederland bevindt zich ook één van deze fabrieken, namelijk het tapijt recyclingcentrum.

Al in 1957 is Tarkett gestart met recyclinginitiatieven.  Inmiddels werken we met 75+ partners samen om installatieafval en gebruikte vloeren terug te nemen en via ons recyclingprogramma ReStart®  te recyclen tot nieuwe vloeren.

Interesse in circulaire vloeren?

Benieuwd naar onze Circular Selection en de mogelijkheden voor uw bedrijf of (bouw)project? Maak vrijblijvend een afspraak en ontdek de gehele collectie.

Verminder uw impact op het milieu

Klimaatverandering aanpakken is een noodzaak voor ons allemaal. Bij Tarkett versnellen we onze inspanningen op de gebieden waar we de grootste positieve impact kunnen uitoefenen. Het recyclen van oude vloeren en installatieafval is essentieel om de klimaatimpact te verminderen.

Het bespaart nieuwe grondstoffen en belast hulpbronnen van de wereld minder, voorkomt dat waardevol afval naar de stortplaats of verbranding gaat én levert een substantiële bijdrage aan het verminderen van CO2-uitstoot en andere broeikasgassen.

Wij proberen zo transparant mogelijk te zijn over de impact van onze materialen en producten. Recycling is dan ook een standaard aandachtspunt tijdens het gehele ontwerpproces. Met een vloer uit de Circular Selection hoeft u zich bijvoorbeeld geen zorgen te maken over nadelige milieueffecten. Zo kunt u op uw beurt aantonen op welke manier u bijdraagt aan doelstellingen binnen uw sector. 

→ Lees ook ons rapport over klimaatvoordelen van gerecyclede vloeren.

→ Bekijk hoe we vanuit Tarkett de CO2-uistoot al met 38% hebben verlaagd.

Installatieafval of oude vloer laten recyclen?

IN_EMEA_LINOLEUM_GOOD_MATERIALS_NARNI_010

Bent u nog geen ReStart®-partner en wilt u weten of uw oude vloer in aanmerking komt voor recycling? Meld uw vloer aan en wij zoeken het voor u uit.

KOMT MIJN VLOER IN AANMERKING?

IN_EMEA_LINOLEUM_GOOD_MATERIALS_NARNI_023

Bent u ReStart®-partner? Meld dan hier uw installatieafval en oude vloeren aan voor recycling.                                                                           

MELD INSTALLATIEAFVAL EN VLOER AAN

Samenwerken voor een circulaire toekomst

Met de Circular Selection van Tarkett kiest u niet alleen voor mooie en functionele vloeren, maar ook voor duurzaamheid, kwaliteit en kostenbesparing op de lange termijn. Wij nodigen u dan ook van harte uit om onze collecties te ontdekken en samen te werken aan een circulaire toekomst.

PI_EMEA_THE_BEAUTY_OF_CIRCULARITY_CAROUSEL_IMAGE-2

Anderen bekeken ook:

DESSO en PATRICIA URQUIOLA tapijt

DESSO & Patricia Urquiola

Tarkett circulaire Linoleum vloeren

Linoleum Originale xf²